Dette er meg

cropped-unnamed-6.jpgJeg er en ganske usminka småbarnsmor på 35 år. Jeg bor på superkoselige Vålerenga i Oslo sammen med mannen min og og våre to små trollunger. Jeg kaller meg EQ-nerd fordi jeg er EQ-terapeut, og er besatt av forskning på emosjoner, barndom, og relasjoner. Jeg er lidenskapelig opptatt av mennesker, og jeg ønsker intet mindre enn å gjøre hva jeg kan for å bidra til å skape et raust og varmt samfunn der folk har det godt med seg selv.

Det gjør jeg gjennom foredragsvirksomhet, rådgivningstjenester, samt gjennom arbeid med barn og unge. Jeg studerer også på lærerhøyskolen, der jeg går «Grunnskolelærer 1-7» noe som betyr at jeg i 2023(!) forhåpentligvis besitter en master i Profesjonsrettet Pedagogikk. Da vil jeg gjerne prøve å gjøre noe med utdanningssystemet vårt. Hårete mål? Javisst.

Da jeg fikk barn ble jeg besatt av hvordan barndommen former oss som mennesker og hvordan hjernen og følelseslivet til barna utvikler seg. Jeg satte meg inn i alt jeg fant av forskning på området, og fant ut at forholdene som møter oss tidlig i barndommen har effekt på både språklæring, relasjonskompetanse, sosial og emosjonell kompetanse, fremtidig psykisk og fysisk helse, samt hvordan selvfølelsen blir til og hvor slitesterk denne er. Jeg leste alt jeg kom over av bøker og forskning på området, og etterhvert begynte jeg å studere på EQ Institute.
LES HVA JEG SKRIVER OM EQ-TERAPI HER.

img_0105Så kommer litt informasjon om min formelle bakgrunn:

EQ-Terapeut: Jeg er utdannet EQ-terapeut på EQ Institute på Skøyen.

Grunnskolelærer: Jeg studerer til å bli grunnskolelærer, og sikter på en master i profesjonsrettet pedagogikk. 

Kommunikasjonsarbeider: Originalt er jeg utdannet innen Reklame og Merkevarebygging på Norges Kreative Høyskole.

Arbeidserfaring: Jeg har jobbet med ulike former for strategisk kommunikasjon i 14 år, både som prosjektleder, kommunikasjonssjef, filmprodusent, skribent og manusforfatter. For oppdragsgiver har jeg jobbet med navn som f.eks.  Tine Meierier, DB Schenker og Forlagssentralen, samt at jeg har vært gründer med både plateselskap, artistformidling og bookingvirksomhet.

Andre kurs: Jeg har tatt to kurs ved  Institutt for Traumearbeid AS. Jeg har også tatt vedlikeholdsutdanning for psykologspesialister innen emosjonsbaserte terapiformer, som ACT, EFT, CFT og TRT. Det aller mest spennende kurset jeg har tatt var et insensivkurs med Dr. John og Dr. Julie Gottman, verdensledende forskere innen foreldreskap og parterapi. Kurset gav meg følgende sertifisering: «Gottman Couples Therapy Level 1 Training: Bridging the Couple Chasm.»

Jeg er for øvrig også sertifisert BodyStep-, BodyVive-, Sh´Bam- og Zumbainstruktør;)

Hobby: Jeg synger i rockebandet Caroline & The Treats.

Annet: Er medlem i Sanitetskvinnene, og nasjonalt SRHR-nettverk (SRHR = Seksuell og Reproduktiv Helse og Rettigheter). Er også en av damene bak Foreldreopprøret 2018 som jobber for høyere bemanning i barnehagene. Sist, men ikke minst, er jeg leder av FUB Oslo, altså Foreldreutvalget for barnehager i Oslo.

Til tross for utdanninger og kurs, må jeg si at det jeg har lært aller mest av er den researchen jeg selv har gjort på de fagområdene jeg brenner for, nemlig barndom, nevroplastisitet, hjernen vår, emosjonell intelligens og relasjoner. I tillegg må jeg si at mitt møte med pornoindustrien for ti år siden, og spesielt møtet med omverdenen samtidig og etterpå, er en av de mest lærerike reisene jeg har tatt. Den erfaringen bruker jeg flittig i foredrag for ungdom i dag.